Elérkezett, amire annyira régóta vártunk. Az idei év, 2025 nagy fordulópont a Coffee Bud Roastery számára, ugyanis megnyitja kaput a szegedi kávépörkölő üzem. Így a mennyei speciality kávék végre szülővárosunkban készülhetnek majd.
Kukkants be a kulisszák mögé
A Coffee Bud Roastery története 2019-re nyúlik vissza, amikor Levi elkészítette az első adag saját pörkölésű kávéját. A brand ekkor még kereste az útját, más névvel illettük, de már akkor is egy cél lobogott a szemünk előtt: olyan kávét készíteni, amit bárki szívesn fogyaszt a nap bármely pillanatában. Ugyanezzel a precízséggel vágtunk bele a következő nagy falatba, a saját pörkölőüzem kialakításába.
Minden, tényleg minden egy jó kávéval indul
Az elmúlt években a Coffee Bud kézműves, pörkölésű kávéi számára sok hely adott már otthont. A kezdetekben Budapestre jártunk még csak eseti jelleggel, majd ahogy növekedni kezdett a speciality kávénk iránt érdeklődők száma, az életünkbe a rendszeresség is megérkezett, és már kéthetente jártunk a fővárosba kávét pörkölni. Ennek is megvolt az előnye, hiszen ilyenkor mindig útba lehetett ejteni egy-egy kedvenc kávézót, kipróbálni újakat, más szakmabeliekkel találkozni és megosztani a tapasztalatainkat. Egy kicsivel később úgy hozta az élet, hogy új helyet kellett keresni. Szerencsére a Mantrások befogadtak bennünket, és kecskeméti üzemükben folytatódhatott tovább a munka. Habár már egy órával közelebb költöztünk, még mindig rengeteg időt vitt el az utazás, így egy örök vágyálomként lebegett Levi szeme előtt: „De jó lenne, ha egyszer Szegeden, a saját pörkölőmben pörkölhetnék!”
Januárban még nem gondoltuk volna, hogy egy baráti kávézásból egy álom válhat valóra. Ekkor derült ugyanis fény arra, hogy az egyik barátunk családjának van egy éppen 60 négyzetméteres üzemi épülete, amely kiadásra vár. Levinek több sem kellett, már másnap ment megnézni a helyet… és igen, első látásra szerelem. A méret, az elhelyezkedés – minden passzolt. Innentől pedig egy csapásra mindent el kellett kezdeni: szervezni, hatóságokkal egyeztetni stb. De egy volt a lényeg: már belátható távolságban volt a saját, szegedi pörkölő.
Fun fact: így nézett ki, amikor Levi először meglátta a helyet. Lelki szemeivel már akkor látta, hogyan fog kinézni az üzem.
Na de lássuk csak lépéseiben mi történt
Megtörtént a falak felújítása, kiöntötték a padlót, de a munka igazán csak ekkor kezdődött el, hogy felosszuk a 60 négyzetméteres teret úgy, hogy az megfeleljen a szabályoknak, de számunkra is élhető legyen.
Minden újabb kis lépés egyet jelentett, már közeledik a nap, amikor végre leköltözhet Szegedre a Coffee Bud Roastery. De ez még sok mérföldkőből állt ez az út. Ahogy a falak bekerültek, már elkezdtük tervezgetni, mi hol lesz majd, elképzeltük, ahogy az első kávét szürcsöljük délután, ahogy besütnek a pörkölő ablakán a nap kellemes sugarai...
Utólag, a képeket nézve nagyon romantikusnak és zökkenőmentesnek tűnik az elmúlt időszak, pedig közben nem mindig volt ugyan ez az érzésünk. Egy a fontos, a falak már állnak, innen közel a befutó... legalább is itt ezt gondoltuk.